adminka Administrator

|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 23:27 Temat postu: Opowiadanie - czytanie bajek, ... |
|
|
Zawsze byłam zwolenniczką czytania dziecku bajek, śpiewania kołysanek, bawienia się. Wiem doskonale jak rozwija to dziecku pamięć, koncentrację i zdolność kojarzenia oraz wyobraźnię.
Jak tylko macie okazje to czytajcie, śpiewajcie i włączajcie w tą czynność własne dzieciątko. To dla niego nie tylko super zabawa ale również niepowtarzalna lekcja.
I jeszcze jedno !!! Przed snem - min. godzinkę, wyciszajcie swoją pociechę by spokojnie mogła zasnąć. Jak bajki - to spokojne, zabawy - poprzez tulenie, głaskanie (takie bez gwałtownego śmiechu, uniesień),.... _________________ Admin
-----------------
  |
|
misio Forumowicz...to brzmi dumnie 11 - 50

|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 22:56 Temat postu: |
|
|
Czytamy codziennie po kilka razy - a już przed spaniem to rytuał .
Ostatnio nasłuchał się utworu Feela '' Pokaż na co cię stać '' i nauczył się całego refrenu - trochę śmiesznie to brzmi , gdy jeszcze płynnie nie mówi . Zapamiętuje również krótkie wierszyki Tuwima .
Musze sie też pochwalić , że od dwóch tygodni zasypia sam tzn. z przytulanką (pieskiem ) - wcześniej siedziałam i czekałam aż zaśnie , a dawniej zasypiał tylko przy cycusiu - jestem z niego dumna - robi sie coraz bardziej samodzielny .  |
|